Оформлення шенгенської бізнес візи в Угорщину

Угорська бізнес візаПідприємці досить часто ведуть спільний бізнес з іноземними компаніями і тому їм доводитися бувати закордоном з діловими поїздками. Зазвичай це візити в Європейські країни, для візиту в ці країни потрібна Шенгенська віза.

Угорщина підписала Шенгенську угоду, тому для подорожі в цю країну потрібна віза шенгенського зразка. До того ж цей дозвільний документ дає право на перетин кордонів всіх країн шенгенської зони, але більшу частину часу потрібно провести в Угорщині. Однак, якщо ви збираєтеся відвідати виключно Угорщину буде достатньо національної візи. Для здійснення ділової поїздки потрібно оформлення бізнес візи в Угорщину, вона дає право прибувати в державі до 90 днів.

Кому потрібна бізнес віза в Угорщину?

Бізнес віза потрібна, коли мета візиту ділова. Для отримання бізнес візи в Угорщину треба підтвердити мету свого візиту документально. Необхідний документ різниться і залежить від того до якої категорії громадян має відношення заявник – член офіційної делегації, журналіст, підприємець, водій. Підійде договір про найм, супровідний лист від роботодавця, запрошення від партнерів з Угорщини та інше. Така віза підійде також тим, хто вирушає до Угорщини з метою навчання або лікування.

Необхідні документи для шенгенської бізнес візи в Угорщину

  1. Анкетні дані
  2. 2 кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см (80% обличчя, світлий фон)
  3. Закордонний паспорт – оригінал
  4. Копія внутрішнього паспорта (всі сторінки з відмітками)
  5. Страховий поліс
  6. Письмове запрошення від приймаючої компанії

Терміни розгляду заяви та розмір консульського збору

Для українців розгляд документів на видачу візи йде 7-10 робочих днів. Але краще подавати пакет документів на оформлення бізнес візи в Угорщину за 3-4 тижні до дати виїзду. Так як у співробітників представництва можуть виникнути додаткові питання і заявника викличуть на додаткову співбесіду.

Також необхідно сплатити консульський збір 35 євро. Деякі категорії громадян звільняються від його сплати. До цих категорій відносяться пенсіонери, діти до 12 років та студенти до 21 року (потрібен студентський квиток).

Як отримати бізнес візу в Угорщину?

Процес отримання візи не з легких, оскільки потрібно зібрати значний пакет документ, а найменша помилка або неточність призведе до прикрих сюрпризів. Звернувшись в еміграційний центр «Максимум» можна не переживати за результат. Наші фахівці прекрасно обізнані про всі нюанси оформлення візи. І допоможуть вам у вирішенні цього питання швидко і недорого.