Отримання шенгенської візи

Країни Шенгенського договоруВ Шенгенську зону входить 26 країн. З них 22 входять в ЄС, і 4 – ЄАВТ. Жителі цих країн, можуть вільно пересуватися між ними, не оформлюючи додаткових документів на в’їзд. Шенгенською візою, називають документ наданий громадянам інших держав, для виїзду в «шенгенськоу зону». Існує кілька видів віз для відвідування даних європейських держав: одноразова і мультивіза.

Перша оформляється строго на термін перебування гостя в державі (орієнтуючись на авіаквитки з датою повернення).

Для оформлення мультивізи хоч і слід дотримуватися високих вимог, але й можливості при її отриманні у мандрівника зростають. Головним правилом для схвалення шенгенської мультивізи є наявність нерухомості на батьківщині.

Термін дії мультивізи – 90 днів. У цей період, громадянин, що отримав візу, має право кілька разів перетинати кордони країн «шенгенської зони».

Важливо! Не варто оформляти мультивізу, якщо не планується часте її використання (більше 2-3 разів за термін її дії). При виявленні нецільового застосування даної візи, при бажанні її продовжити, швидше за все, буде відмова.

Країни де діє шенгенська віза

Порядок застосування шенгенської візи

Існує кілька нескладних правил по використанню шенгенської візи:

  1. При отриманні її в перший раз, мандрівник може відвідати тільки одну країну з «шенгенської зони». А саме ту, на яку вона була оформлена. В наслідок, це обмеження знімається.
  2. Довгострокова шенгенська віза, не може бути використана для разової поїздки або на короткий термін, інакше посольство вважатиме її наявність недоцільною і анулює.

Інші правила, стосуються виключно особливостей пов’язаних з категорією, можливостями перебування і термінами отриманої візи.

Вартість шенгенської візи

Оформлення шенгенської візиЦіна оформлення цього документа, як правило, стандартна, але може змінюватися в залежності від обраної країни та термінів перебування в ній. Довгострокова віза буде коштувати – 90 євро.

Оплата розгляду заявки на короткострокову візу:

  • стандартний (по термінам) процес – 35 євро;
  • пришвидшений – 70 євро.

В даному питанні визначені пільгові категорії громадян, які звільнені від оплати, а саме:

  • державні діячі;
  • особи, які мають інвалідність і люди, що їх супроводжують;
  • громадяни, які відвідують країну в зв’язку з гуманітарною діяльністю, відвідуванням хворих родичів або для їх захоронення;
  • учасники спортивних заходів;
  • утриманці до 21 року;
  • учасники семінарів, наукових і культурних заходів, якщо організаторами є неприбуткові організації;
  • пенсіонери;
  • офіційні делегати від країни;
  • резиденти суб’єктів господарювання та підприємці;
  • учасники логістичних бригад;
  • представники ЗМІ;
  • учні з обміну досвідом;
  • представники релігійних громад;
  • особи, мета в’їзду в країну яких – відвідування кладовищ.

Необхідні кроки для отримання шенгенської візи

Для жителів України, які подають заяву на оформлення даної візи, в обов’язковому порядку, повинен бути діючий паспорт, виданий не більше 10 років тому і має не менше 6 місяців до терміну закінчення дії.

Надані в повному обсязі і грамотно оформлені документи, є запорукою видачі шенгенської візи. Так як, це досить складно, обтяжливо і вимагає знання певних нюансів, найбільш оптимальний варіант – це делегувати повноваження по її оформленню професіоналам. Еміграційний центр «Максимум», зарекомендував себе в цьому напрямку з найкращого боку. Звертаючись до його послуг, можна бути впевненим у позитивному результаті.