Робочі національні візи до Європи

робочий шенгенБагато хто хоче побувати в Європі, причому не на три місяці, а довше. Для цього потрібно зробити довготривалу візу категорії D. Вона надає можливість перебувати в даній державі, і в той же час відвідувати країни Шенгенської угоди. Але такий тип візи можливий для отримання тільки тим громадянам, які мають причину для знаходження в країні.

Вагомі причини:

  • робота з укладенням контракту на постійній основі або будь-яка підприємницька діяльність, яка є рентабельною;
  • навчальні курси для громадянина з тривалістю більше трьох місяців;
  • оформлення шлюбу чи возз’єднання сім’ї.

Якщо людина захотіла влаштуватися на постійну роботу в країні-учасниці Шенгенської угоди, планує жити і працювати в Європі більше трьох місяців, то їй потрібно оформити візу для роботи з тривалим перебуванням. Таку візу можна отримати в консульстві потрібної країни або у візовому центрі в залежності від місця проживання. Робоча віза – це віза зі штампом і фотографією в паспорті. Вона дає право:

  • працювати, проживати в Європі від півроку до року (при звичайній візі країни-учасниці Шенгенської угоди – три місяці);
  • переміщатися по інших країнах ЄС протягом трьох місяців з коридором на півроку.

Види робочих віз до Європи

Віза на півроку – це найпоширеніший тип, умови якого дозволяють перебувати в країні протягом 180 днів постійно або іноді (разом не більше півроку). Оформити можна на підставі запрошення або заяви на роботу від роботодавця.

Віза на рік – її умови дозволять людині перебувати і працювати без виїздів з європейської країни протягом 360 днів.

Закордонний паспорт повинен бути обов’язково дійсним, а спеціальність робочого повинна відповідати спеціалізації праці. Для цього обов’язково потрібно доказ – документи, що засвідчують отримання потрібної освіти.

документи для робочої візи

Іноземні компанії можуть запросити робочу візу людині, якого хочуть найняти на роботу. Такі компанії мають спеціальні дозволи від держави, які надають право наймати іноземних робітників і службовців. Основна риса такої візи – велика кількість документів, які потрібно зробити робітникові. У них включені різні медичні довідки. Також посольства іноді проводять співбесіду з майбутніми робітниками.

Шанси на отримання трудової візи повністю залежать від правильності зібраних документів, заповнення анкети та надійності компанії, що надає робоче місце.