Вимоги для отримання робочої візи Литви

Отримання візи для роботи в ЛитвіДаний документ оформляється в тому випадку, якщо іноземний громадянин збирається працювати, жити на території Литви. Працювати без такого документа в даній державі не вийде. Оформляється робоча віза Литви з урахуванням певних вимог.


Кому потрібна така віза

Фахівці нагадують, що Литва входить до складу Євросоюзу, а це означає, що іноземним громадянам з країн, що не входять до Євросоюзу, необхідно оформляти візу для працевлаштування. Робоча віза Литви вимагає наявності певних документів. Без контракту роботодавця, його клопотання, отримати представлений документ не вийде.

Оформлятися робоча віза Литви може на різний проміжок часу:

  • На шість місяців приїжджають громадяни, які виконують сезонну роботу.
  • На рік приїжджають іноземці, які поєднують навчання і роботу.
  • На два роки приїжджають висококваліфіковані фахівці, які налаштовані працювати повний робочий день.

На оформлення робочої візи може йти досить багато часу. Багато чого залежить від кількості документів, представлених іноземним громадянином. Дуже важливо правильно заповнювати різні анкети, оформляти заяву грамотно.


Тривале перебування в Литві і необхідні документи

Багатьом іноземцям необхідно залишатися в країні досить довго з певних причин. Візи тривалого перебування необхідні:

  • Іноземним громадянам, які збираються проживати в країні більше трьох місяців.
  • Інвесторам. Якщо іноземний громадянин є інвестором, збирається вкладати фінансові кошти, йому оформляється також віза тривалого перебування в країні.
  • Іноземцям, які збираються здійснювати на території Литви науково – дослідницьку діяльність.

Оформляється робоча віза Литви в тому випадку, якщо іноземний громадянин зібрав і надав експертам наступний пакет документів:

  • Анкета
  • Паспорт
  • Фотографії
  • Медична довідка, поліс
  • Документи, які можуть підтвердити наявність достатньої грошової суми для проживання в Литві.

Слід пам’ятати, що при подачі заяви на оформлення візи у іноземного громадянина можуть запросити додаткові документи в індивідуальному порядку. У більшості випадків також необхідне запрошення працедавця. Пакет документів може мати незначні зміни, тому необхідно стежити за оновленнями, або консультуватися з фахівцями.