Фотографии и загранпаспорт для Шенгена. Основные требования

оформлення закордонного паспортаДля поїздки за кордон завжди важливим зобов’язанням було підготовка всіх необхідних документів. Особлива увага приділяється закордонному паспорту, візі і фото.
Важливо дотримуватися всіх вимог до фото для Шенгену, щоб уникнути витрати часу і коштів.
До оформлення фотографій в місцях видачі візи ставляться дуже суворо. Досить часто відбувається відмова у видачі Шенгену якраз через неякісні фотографій, тому до цієї процедури потрібно поставитися з особливою увагою.

До основних вимог до фото для Шенгену належать:

  • Фото допускається тільки в форматі 3,5х4,5 см.
  • Приймаються фотографії не старше півроку.
  • Допускається до оформлення тільки якісний папір, без подряпин і плям.
  • Фотографія обов’язково повинна бути яскравою, досить контрастною і різкою.
  • Без тіней, все рівномірно і чітко.
  • Фотографії тільки в світлому, однотонному тлі.
  • Одним з важливих вимог є особа на фото.

Його висота повинна становити від 32 до 36 мм, включаючи коріння волосся і підборіддя.
Розташування голови пряме, без будь-яких нахилів і поворотів в сторону.
На знімку обличчя дивиться строго прямо, ніс в центрі, закритий рот, без посмішок і інших емоцій.
Розташування очей чітко на одному рівні.
Ніяких головних уборів, за винятком певних релігій, які допускають головний убір на фото.
Не допускаються кольорові або сонцезахисні окуляри, які закривають очі.


Важливі вимоги до закордонного паспорту.

  1. Діючі терміни паспорта по прибуттю з поїздки зобов’язані складати 120 днів, не менше.
  2. Наявність двох вільних сторінок, щоб вклеїти візу.
  3. Паспорт повинен бути акуратним, чистим, фото не відклеївся.
  4. При зміні прізвища надається пакет документів.
  5. При заміжжі дівчина зобов’язана отримати новий паспорт.
  6. Всі паспорти, які вже недійсні, також потрібно надавати в консульстві.
  7. Якщо є відмітки в паспорті про облік в консульствах інших країн, такі паспорти не приймають в роботу.

Але не у всіх країнах дотримуються саме цих вимог. Важливо, щоб зовнішність збігалася з фото.

Крім вимог до паспорту і фото, потрібно заповнити візову анкету, надати виписку з банківського рахунку, довідку з роботи, де вказано розмір зарплати, медичну страховку на період поїздки, а також документи, що підтверджують оплату готелю і перельоту.
Якщо планується відвідання кількох країн, віза надається тільки з першої країни відвідування.